Kérdése van? Hívjon minket! +36-75/411-530

A sínes világítási rendszerek előnyei

A sínes világítási rendszerek két legnagyobb előnye abban rejlik, hogy könnyen variálhatóak, illetve, hogy egyetlen bekötési ponttal egy egész rendszert irányíthatunk.

 

A sínrendszerek a fényviszonyok és a világítási igényeknek megfelelően egy-egy lámpafej be- vagy áthelyezésével könnyen alakíthatóak, nem kell igazodnunk a meglévő kiálláshoz, az áram a sínrendszer felett elvezethető, általános és helyi világításra is alkalmasak, a lámpafejek száma egyszerűen bővíthető vagy cserélhető más típusúra. Egy sínrendszer működéséhez csak sínelemre, sínrendszeres lámpafejekre, végzáróra és betápra van szükség, ezt lehet kiegészíteni összekötő és függesztő elemekkel, csak arra kell ügyelnünk, hogy a süllyesztett és mennyezeti sínrendszerekhez más-más alkatrészekre van szükség. A sínrendszeres megoldások kínálata nagyon széles.

 

 

Variálhatóság

 

Egyes helyiségek évente akár többször is átrendezésre kerülhetnek: fokozottan igaz ez egy irodában vagy kiállító térben, de ugyan így előfordulhat egy nappali vagy étkező esetén is. Ilyenkor jól jön, ha egy lámpatest nem fix helyen van, hanem egy mozdulattal áthelyezhető. A lámpatestek elhelyezkedése tetszés szerint változtatható a sínen, igény szerint forgathatjuk, billenthetjük, de akár bővíthetjük vagy csökkenthetjük számukat a későbbiekben, igazodva a megváltozott enteriőrhöz. Függesztett lámpatestek is elhelyezhetők a sínre, asztalok, pultok megvilágításához.

 

Egypontos csatlakozás

 

Az egy bekötési pont előnye akkor mutatkozik meg, amikor nem akarjuk vagy tudjuk a teljes elektromos rendszert átalakítani, a mennyezetet megvésni. Ilyenkor a meglévő elektromos kiállással kell megoldani az esetleg teljesen új világítási kiosztást, ezt a problémát pedig könnyen áthidalhatjuk egy sínrendszerrel.

 

Felhasználási területei az üzletek, bemutatótermek, irodák, galériák, múzeumok világításától a lakások kiemelő és általános világításáig terjed.

 

A sínes rendszerek fajtái

 

A sokféle sínes megoldást több módon is kategorizálhatjuk, így könnyebb leszűkíteni a választási lehetőségeket:

 

 1. beépíthetőségük alapján
 2. feszültség alapján
 3. fázisok száma szerint

    

    

    

   1. BEÉPÍTHETŐSÉGÜK ALAPJÁN

    

   Beépíthetőségük alapján választhatunk felületre szerelt, mennyezetbe süllyesztett, függesztett vagy sodronyos verziót is. A sínes lámpa rendszerek többsége felületre szerelhető. Bármilyen síkfelületre felrakhatók a megfelelő rögzítéstechnika alkalmazásával. Gipszkarton álmennyezetek esetében választhatunk besüllyesztett sínt is. Ekkor látványra csak egy vékony hornyot látunk, azonban a variálhatóságot továbbra is élvezhetjük. (azonban később a sín eltávolítása, bővítése csak a mennyezet bontásával lehetséges) Bizonyos sínes rendszereket merev függesztő pálcával vagy sodronyos függesztékkel mennyezetről be is tudjuk függeszteni.

    

   2. ERŐS- ÉS GYENGEÁRAMÚ LÁMPA SÍNEK

    

   A használat feszültség szempontjából erősáramú (230V-os feszültségű) és törpefeszültségű (transzformátorral a hálózati feszültséget 12V vagy 24V-os feszültséggé alakító) síneket különböztetünk meg.

    

   3. EGY ÉS TÖBBFÁZISÚ SÍNES VILÁGÍTÁSI RENDSZEREK

    

   A fázisok száma a kapcsolható áramkörök számát határozza meg. 1 illetve 3 fázisú sínek elérhetőek.

    

   1 áramkörös (1fázisú) sínek

    

   Az egy áramkörös sínek nagyszerűsége egyszerűségében rejlik, a rajta elhelyezett összes lámpa egyszerre kapcsolható. 230V-tal működtethetők, ezért nincs szükség átalakítóra (trafóra), könnyedségük miatt bármilyen felületre felhelyezhetők. Az egy áramkörös síneket azoknak ajánljuk, akik egyszerűen összeállítható, hálózatról üzemeltethető rendszert keresnek, amin a fejeket egyszerre szeretnék kapcsolni. Formavilágában hasonló, csak vékonyabb megjelenésű, mint a 3 fázisú sínrendszer.

    


   Italux - Lumsi

   Italux - Astley


   Italux - Marvi

    

   DUOline 2 fázisú sínrendszer

    

   Ideális világítás minden helyiségben. A DUOline 2 fázisú 230V-os sínrendszer rendkívül rugalmas és számos lehetőséget kínál Lehetőségek egyedi világítástervezésre. A különböző spotok és a függőlámpák szabadon elhelyezhetők a sínen és így kifejezetten minden helyiségben használhatóak. A 2 fázisú rendszer két világítási csoportot tesz lehetővé egyetlen tápcsatlakozással egymástól elkülönítve kapcsolhatóak vagy szabályozhatóak. Kérjük, vegye figyelembe, a 2 fázisú rendszer használatához a négy vezetékes tápvezeték szükséges.

    

   TRIO DuoLine (2 fázisú sínrendszer) 

    

   Termékek

    

    

   3 fázisú sínes rendszer

    

   230V-os feszültségű háromfázisú sínrendszer. Ugyanazon a sínes rendszeren elhelyezett lámpatestekből több világítási kör alakítható ki és körönként külön-külön kapcsolhatók, szabályozhatók. A sínelemek vághatók, az állítható toldó elem segítségével a rendszert bármilyen irányba lehet vezetni, bárhol betáplálható, ezáltal folytonossá alakítható. A három áramkörös sínrendszereket azoknak ajánljuk, akiknek fontos, hogy egy rendszerrel eltérő területeket külön-külön lehessen megvilágítani.

    

   Egy három fázisú sínnel például meg lehet oldani, hogy a mennyezet egy pontján betáplálva a sínt a nappali-étkezőn körbe vezetjük, és az egyik kapcsoló pl egy fali spotot, a másik az étkező feletti lámpát, a harmadik a kanapé feletti világítást kapcsolja.

    

   VIOKEF - TRACK RAIL (3 fázisú sínrendszer) falon kívüli és süllyesztett sínrendszer

    

   Magnetic mágneses sínrendszer

    

   A Viokef Magnetic mágneses sínrendszer futurisztikus megoldás a modern lakások számára. A többi sínrendszernél kecsesebb és vékonyabb. Ha olyan modern megoldásokat keres, amely eredetiségével vonzza a figyelmet és meglepő, akkor a VIOKEF MAGNETIC TRACK tökéletes lesz. A rendszer 48V-tal működtethető. A Magnetic sín standard hossza 2 m, de igény esetén méretre lehet vágatni. Az átvezető toldó segítségével a sínrendszer akár a falon is folytatható. A LED-es sínlámpa egy mozdulattal leválasztható a mágneses sínről, vagy odébb csúsztatható. Üzletvilágítási, irodai és egyéb beltéri világítási feladatokra alkalmas. A sínlámpák egy sínrendszer mentén mozgathatóak, ezáltal a megváltozott belső berendezéshez is könnyen hozzáigazíthatjuk a meglévő belső világítást.

    

    

   VIOKEF MAGNETIC TRACK 48V falon kívüli és süllyesztett sínrendszer

    

   Termékek

   VIOKEF MAGNETIC CURVED 48V íves sínrendszer

    

   Termékek