Kérdése van? Hívjon minket! +36-75/411-530

Blog

2024 DESIGN TREND ELŐREJELZÉS

2023.12.20 14:40
2024 DESIGN TREND ELŐREJELZÉS

2024 DESIGN TREND ELŐREJELZÉS

Mindenki szeretné otthonát úgy tervezni, hogy az trendi, ugyanakkor időtálló is legyen, ne kelljen minden évben pénzt költenie annak frissítésére. Ezért fontos a nagy átalakítások előtt tudatosan odafigyelni, hogy évek múlva is élvezettel töltsünk időt a térben amit terveztünk. Általános szabályként elmondható, hogy bármi, ami költséges vagy nehezen megváltoztatható 5 év alatt, annak időtállónak kell lennie. Ugorjunk is fejest a (szerintünk) legjobb 2024-es belsőépítészeti trendekbe!

A taupe és bézs konyhaszekrények magukért beszélnek, nem véletlenül maradnak 2024-ben is. Ajánljuk arany foganytúkkal és kis beugró pakolókkal kombinálni.

A fa padló nehéz választás, mivel drága cserélni, ha esetleg nem a megfelelőt választottuk. Milyen is egy közepes tónusú fa padló? Érdemes kerülni a szürke árnyalatokat, valamint a narancs vagy réz tónusokat. A tölgy, tökéletes választás 2024-ben is. Garantáltan időtálló árnyalatai vannak.

 

A Zellige csempék elhelyezése leggyakrabban: konyhákban, fürdőszobákban és mosókonyhákban. Ezek a csempék organikus elemként működnek, mert nem tökéletesen gépi vágással készülnek így a végén az élek puhák maradnak. A kézzel készült csempék mindegyike teljesen egyedi, általában bézs árnyalatúak enyhe színváltozással. Telepítéskor érdemes neutrális fugázást választani.

Az elmúlt néhány évben a bordó szinte teljesen eltűnt a színtérről. Lassan viszont látni visszajövetelét, a burgundi, szilva és francia vidéki kékkel együtt. Úgy tűnik a sok év szürkéi és lágy színei után vannak akik ismét picit merészebbre vágynak. A burgundi mély tónusai gazdag érzetet kölcsönöznek. Arany díszítésekkel párosítva valóban fennkölté tesz bármely szobát. A bordó és szilva inkább a klasszikus vonalat képviseli. Nem illik jól egy modern vagy minimalista térhez.

Ahogy már múlt héten is írtunk róla a kék lesz a legfőbb színtrend 2024-ben! Ha nem kedveled a “moody” hangulatot, ezek az árnyalatok mindenképpen feldobnak majd egy hálószobát vagy konyhaszekrényt!

A beépített bútorok az elmúlt néhány évben ismét népszerűvé váltak. Persze nem a 80-as évek szekrénysoraitól van szó, hanem egy elegáns, és funkcionális dekor elemről, amit az évek során tökéletesítettek a tervezők. Beépített bútorok a nappaliban a legnépszerűbbek, de bármelyik szobában hasznosak ahol szükség van extra pakolóra, nem csak funkcionalitás szempontjából, de esztétikailag is eleganciát, rendezettséget és szofisztikáltságot adnak a térhez.